ANNA SWENN-LARSSON

Alpinskidåkare

Jag är 29 år från Rättvik men bosatt i Åre. Började åka skidor som fyraåring och fastnade snabbt för just alpin skidåkning även fast jag höll på̊ med fem andra idrotter på̊ sidan om. Jag älskar att tävla och är en extremt dålig förlorare. Min största merit hittills i karriären är mitt VM silver på̊ hemmaplan i Åre 2019. Den känslan att korsa mållinjen och se att man säkrat en medalj är obeskrivlig. Att dessutom få göra det på̊ mitt favoritställe och med alla mina närmaste på̊ plats var en dröm som gick i uppfyllelse. Att sedan följa upp det i Hammarby med en till pallplats även där var mäktigt.

Jag fick under 2018/2019 med mig 3 pallplatser i världscupen, jag slutade 4:a i den totala slalomcupen med 11 topp 7 placeringar.

2019/2020 blev en speciell säsong där bara 7 slalomtävlingar hann köras innan Corona bröt ut. Ett väldigt snopet slut då jag var i min livs bästa form just när viruset började ta fart. Jag fick med mig 3 pallplatser under föregående säsong. 5 topp fem placeringar och en femte plats i den totala slalomcupen. Jag ledde en världscupslalom för första gången i karriären i Kranjska Gora innan jag i andra åket fem käppar innan mål ramlade.

Min femte plats under OS i Sydkorea 2018 värderar jag också högt.

I år är VM i Cortina något jag ser fram emot och är laddad för. Även en dubbel slalom på hemmaplan i Åre känns som en riktig höjdpunkt. Jag drömmer om en seger och siktar på en topp tre placering i den totala slalomcupen efter säsongens slut.

Mitt stora framtida mål är OS i Peking där jag går för guld.

Förutom min starka passion för skidåkning av alla olika slag är jag väldigt svag för hundar. Jag älskar allt med fart och fläkt och skulle beskriva mig själv som energisk och framåt. Under vårarna blir det mycket skidåkning utanför pisterna och med turgrejer uppför. Under somrarna är det mycket träning som gäller men också många avslappnande turer tillsammans med min kille i skogen med grill, hund och gärna ett bad. 

Instagram    |    Facebook    |