ANNA SWENN-LARSSON

Alpinskidåkare

Jag är 32 år från Rättvik men bosatt i Åre. Började åka skidor som fyraåring och fastnade snabbt för just alpin skidåkning även fast jag höll på̊ med fem andra idrotter på̊ sidan om. Jag anser mig ha världens bästa jobb, att få åka världen över och tävla är en ynnest.


Mina hittills största meriter i karriären är mitt Vm silver 2019 på hemmaplan i Åre. Den känslan att korsa mållinjen och se att man säkrat en medalj är obeskrivlig. Att dessutom få göra det på̊ mitt favoritställe och med alla mina närmaste på̊ plats var en dröm som gick i uppfyllelse.
Den 27:e November 2022 är en annan dag jag kommer minnas för resten av mitt liv. När jag som äldsta kvinna att vinna sin första världscupsseger äntligen får ställa mig högst upp på pallen i Killington. Ett mål jag haft under hela min karriär. Att en dag få vara bäst i världen.

Jag har hittills i karriären 14 pallplatser i världscupen och ett VM silver individuellt. Även ett VM brons från team parallellen i Vail.
2018-2019 Slutade jag fyra i slalomcupen efter 3 pallplatser och 11:a topp 7 placeringar.


2019/2020 Blev en speciell säsong där bara 7 slalomtävlingar hann köras innan Corona bröt ut. Ett väldigt snopet slut då jag var i min livs bästa form just när viruset började ta fart. Jag fick med mig 3 pallplatser under den säsongen. 5 topp fem placeringar och en femte plats i den totala slalomcupen.

2020/2021 Är en säsong jag helst vill glömma. Med ett coronafall i tränarstaben som ledde till att vi inte stod på startlinjen i säsongspremiären i Levi och ett fotbrott senare gjorde att jag missade hela säsongen.
2021/2022 Comebacksäsong som började bra med en 5:e och 11:e plats i Levi. En svajig säsong med lite för många stolpe ut. Fick med mig en tredjeplats under säsongen och slutade 9:a i slalomcupen.

2022/2023 Har börjat fantastiskt med en första seger och två till pallplatser i världscupen. Hälften av säsongen är gjord men har mycket kvar att se fram emot med VM i Meribel och världscupen i Åre på hemmaplan som höjdpunkterna där jag siktar att vara med i striden om de ädlaste valörerna.

2023/2024 började riktigt tungt med en nervskada i ryggen som ledde till att mitt vänstra ben inte alls funkade normalt. Detta gjorde att min åkning första halvan av säsongen inte alls stämde. Med en 24:e, 19:de, DNQ, DNF och en 15:e plats var mitt självförtroende på botten. Efter två injektioner och TID blev det succesivt bättre och min åkning började ta form igen. I slutet på December började det vända och jag avslutade säsongen med 6 topp 5 placeringar, 1 vinst och 2 tredjeplatser. Detta resulterade i en 5: e plats i slalomcupen och en säsong jag är så stolt över. Att jag mentalt kunde vända på steken och ta mig tillbaka till toppen. 


Har deltaget i 3 Olympiska spel och fått med mig en 11, 5 och 9 :de plats därifrån.
Förutom racing älskar jag att åka skidor på alla plan. Att vara ute på berget och åka lössnö eller slask, gå på topptur eller en längre längdtur är livskvalité för mig. Älskar allt med fart och fläkt och skulle beskriva mig själv som energisk och framåt.Somrarna innehåller mycket träning men ser till att få massa tid med nära och kära. Vandra, cykla, massa bad och grill är ju en riktig sommarfavorit hos mig.
 

Instagram    |    Facebook    |